Junior Rok kamp za devojčice: otvorene prijave za učesnice
Junior Rok kamp za devojčice: otvorene prijave za učesnice

Sa velikim zadovoljstvom, otvaramo konkurs za Junior Rok kamp za devojčice!

POZIVAMO DEVOJČICE DA SE PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA PRVOM JUNIOR ROK KAMPU ZA DEVOJČICE!

 

Dnevni Junior Rok kamp za devojčice će se održati od 08. do 12. januara 2024. godine u Novom Sadu u SKCNS „Fabrika“! 

Namenjen je devojčicama uzrasta 10 do 12 godina iz svih mesta u Srbiji koje se interesuju za rok muziku i koje žele da nauče osnove sviranja ili da se usavrše u sviranju jednog od četiri instrumenta: gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Ove godine Junior Rok kamp nudi novi smer – pevanje. Devojčice koje odaberu ovaj smer će imati priliku da nauče o osnovnim tehnikama pevanja. Prethodno muzičko obrazovanje nije presudno ali jeste važno da je devojčica muzikalna i da ima osećaj za ritam. Nije neophodno posedovanje sopstvenog instrumenta, jer ćemo instrumente obezbediti mi.

Posebno su dobrodošle devojčice koje su od ranije pokazivale interesovanje i talenat za bavljenje muzikom ali iz bilo kog razloga nisu imale već priliku da to svoje interesovanje ispolje i razviju dalje. Ohrabrujemo svaku različitost među polaznicama i ohrabrujemo da se slobodno prijave devojčice koje se po bilo kom svojstvu razlikuju od većine. Nikakve lične karakteristike neće biti povod za diskriminaciju: nacionalnost, veroispovest, fizičke karakteristike i drugo. Važno je da devojčica razume srpski jezik i da je fizički sposobna da svira izabrani instrument.

Junior Rok kamp je dnevni kamp, što znači da na kampu ne postoji opcija za spavanje. Staratelji devojčice dovode na kamp prepodne i odvode kući predveče svaki dan. Za prijavu je važno da devojčica bude u mogućnosti da svakodnevno dođe na kamp. 

Napomena: Nismo u mogućnosti refundirati troškove prevoza.

Osim dnevnih radionica na kojima će devojčice učiti osnove sviranja gitare, bas gitare, klavijature, bubnjeva i osnovne tehnike pevanja, u programu su i edukativne radionice na kojima će devojčice imati mogućnost ličnog rasta i razvoja, te jačanju samopoštovanja i samopouzdanja!

Poslednjeg dana kampa, 12. januara, na otvorenoj sceni SKCNS „Fabrika“ održaće se javni nastup devojčica učesnica kampa na kojem su dobrodošli roditelji, bake i deke, porodice, prijatelji/ce, mediji i svi zainteresovani posetioci!

Za više informacija o kampu pišite nam na femixinfo@gmail.com.

Iza kampa stoji kolektiv mladih žena Femix koji se bavi promocijom i afirmacijom ženskog stvaralaštva u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama. Mentorski tim činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije sa alternativne muzičke scene, koje pored formalnog muzičkog obrazovanja, aktivno stvaraju i sviraju u različitim bendovima. 

 

TRAJANJE I DINAMIKA KONKURSA

Poziv za prijave traje od 9. novembra do 9. decembra. Svi koji budu poslali prijave u roku biće informisani o rezultatima izbora u uži krug do 14.12. Konačno obaveštenje o primljenim devojčicama biće objavljeno na sajtu www.femix.info, Facebook stranici „Rok kamp za devojčice” i poslano emailom svima koji su bili u užem krugu.

 

NAČIN PRIJAVLJIVANJA

Prijave se šalju tako što: 

1. Devojčica snimi kratak video (do 5 minuta) u kojem se predstavi i odgovara na pitanja

  • Da li se baviš muzikom i na koji način?
  • Zašto želiš da učestvuješ na Junior Rok kampu za devojčice?
  • Ko je tvoj/a omiljeni/a muzičar/ka ili bend?
  • Kada bi osnovala svoj bend, kako bi se on zvao?
  • Čime želiš da se baviš kad porasteš?

Video je potrebno poslati na email femixinfo@gmail.com. Video možete poslati preko sajta wetransfer.com, Dropbox-a ili Google Drive-a.

2. Roditelj ili zakonski staratelj popuni google upitnik na ovom linku. Link ka upitniku nalazi se i na sajtu https://rokkampzadevojcice.com/

3. Roditelj ili zakonski staratelj popuni, potpiše i pošalje skeniranu saglasnost za učešće, fotografisanje i snimanje devojčice za vrijeme trajanja Junior Rok kampa za devojčice i to na email femixinfo@gmail.com. Tekst saglasnosti nalazi se u prilogu konkursa kao i na sajtu https://rokkampzadevojcice.com/. U slučaju da su roditelji razvedeni molimo pošaljite saglasnost oba roditelja. Orginalnu potpisanu Saglasnost dostavljate lično organizatorima Junior Rok kampa za devojčice prvog dana kampa.

 

Prilikom izbora učesnica tražiće se ravnomerna raspodeljenost po uzrastu i raznolikosti u prethodnom iskustvu u bavljenju muzikom. S obzirom da su kapaciteti vrlo ograničeni, neće biti moguće da sve prijavljene devojčice učestvuju na prvom Junior Rok kampu za devojčice, ali pozivamo sve one koji možda ne budu primljeni ovaj put da ostanemo u kontaktu i da nastave da nas prate do prve sledeće prilike.

TROŠKOVI UČEŠĆA I MOGUĆNOSTI ZA PLAĆANJE

Za učešće devojčica na kampu postoji kotizacija koja pokriva deo troškova učešća. Kotizacije, osim mogućnosti učešća na prvom Junior Rok kampu za devojčice i neponovljivog iskustva koje će devojčicama, a i roditeljima ostati dugo u pamćenju, pokrivaju sledeće elemente: 

1) Pored jednog dnevnog obroka, učesnice će imati na raspolaganju i zdrave užine svakog dana trajanja kampa, kao i osveženje.

2) Višečasne radionice odabranog muzičkog instrumenta ili pevanja tokom trajanja kampa, uz mentorstvo i podučavanje školovanih i aktivnih muzičarki koje devojčici mogu poslužiti kao uzor ili inspiracija u daljem razvijanju interesovanja. Svaku grupu od po 5 učesnica vodi i podučava po jedna mentorka uz podršku mladih muzičarki koje pripadaju prethodnim generacijama Rok kampa za devojčice.

3) Kvalitetne fotografije i video snimke devojčice tokom radionica.

4) Iznajmljeni instrument na kojem će devojčica tokom kampa svirati i učiti.

5) Osiguranje za učesnicu i njen instrument, ukoliko poseduje sopstveni.

6) Video snimak i fotografije završnog nastupa poslednjeg dana kampa.

7) Diplome i poklon paketiće za devojčice kao uspomenu na učešće na prvom Junior Rok kampu za devojčice.

Kotizacija iznosi ukupno 6.000 RSD i uplata se može izvršiti jednokratno ili u dve rate od po 3.000 RSD, sa konačnom isplatom do 15.2.2024. 

Kotizacije se uplaćuju na račun udruženja (Organizacija za promociju aktivizma): 220000000006998351

Napomena: Kašnjenje uplate bilo koje od rata onemogućuje devojčici učešće na kampu i njeno mesto se ustupa sledećoj devojčici sa liste čekanja.

 

KONTAKT: www.femix.info / femixinfo@gmail.com

 

Radujemo se upoznavanju nove generacije devojčica i podršci i podsticaju koje ćemo biti u mogućnosti da im pružimo na kampu! Unapred se zahvaljujemo na interesovanju, poverenju i saradnji i pozivamo vas da nas kontaktirate ukoliko imate dodatna pitanja, nedoumice, predloge, sugestije i ideje!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *