Mentorke

Rok kamp za devojčice, jedinstveni muzički projekat u čitavoj Jugoistočnoj Evropi se ove godine po treći put održava u Knjaževcu od 14. do 20. jula. Završni koncert na kome će devojčice nastupiti zakazan je za 20. jul u 17h na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu. Kao i prethodne dve godine, mentorski tim čine mlade i talentovane muzičarke sa domaće alternativne muzičke scene, a ove godine po prvi put je bio otvoren i konkurs na koji su mogle da se prijave muzičarke koje su želele da svoje znanje prenesu devojčicama. Pored toga, još jedna novina ove godine jeste ta da je uvedena i sekcija koncertne produkcije i podešavanja zvuka koju će voditi mentorka Mila Veljić. Mentorski tim predvodi Selena Simić (bubnjarka), a pored nje tu su i Biljana Šunjka (bubanj), Marija Nikolić i Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević i Niuvys Sabournin Perez (bas gitara) i Tijana Milojević i Vanja Andžić (gitara). Upoznajte se sa mentorkama treće generacije Rok kampa za devojčice!

Javi nam se

Mentorski tim Rok kampa za devojčice svake godine čine mlade i talentovane muzičarke sa domaće alternativne muzičke scene koje žele da svoja iskustva i znanja prenesu devojčicama. Od 2019. godine prvi put je otvoren i konkurs za mentorke na koji su mogle da se prijave muzičarke koje su želele da svoja znanja i ljubav prema muzici prenesu devojčicama. Konkurs je bio otvoren za muzičarke koje sviraju gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Pored toga, još jedna novina u 2019. godini jeste ta da je uvedena i sekcija koncertne produkcije i podešavanja zvuka koju je vodila mentorka Mila Veljić. 

Ako želiš da postaneš deo mentorskog tima Rok kampa za devojčice, piši nam na rokkampzadevojcice@gmail.com

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/1-1.jpg

Selena Simić

Selena Simić je rođena 1992. godine u Smederevu. Sa 14 godina počela je da svira bubnjeve i prve časove uzima od Vanje Zečevića, bubnjara nekadašnje grupe Oktobar 1864.

Kasnije upisuje srednju muzičku školu “Stanković”, gde završava jazz odsek za bubnjeve u klasi Dušana Ivaniševića. Selena je svirala sa bendovima Hadži Prodane Duše, Aeternia, Fandango, Vibrator u rikverc, Svilen Konac Project, Goatmare & HellSpades i Raskid13. Sa bendom Fandango osvojila je drugo mesto na BARF (Beogradskom autorskom rok festivalu) i nastupala kao predgrupa za bendove Negativ i TAP011. Uporedo sa ovim bendovima od 2011. godine aktivno nastupa sa Dragoljubom Đuričićem i njegovom bubnjarskom grupom Balkanska Lavina, sa kojim je imala mnogobrojne nastupe u zemlji i regionu, kao i više desetina gostovanja na koncertima Zdravka Čolića. U okviru Femix mreže ženskog stvaralaštva 2015. godine vodila je besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu. Od 2017. postaje vođa mentorskog tima Rok kampa za devojčice i stalna mentorka na bubnjevima. Trenutno je aktivna u jedinom srpskom ženskom death metal bendu Nemesis, koji aktivno nastupa od kraja 2013. godine. Sa bendom Nemesis osvojila je prvo mesto na Demo Masters festivalu, drugo mesto na Bunt Rok festivalu i imala više desetina nastupa u Srbiji i regionu. Nastupale su i na Exit festivalu, Arsenal festu, beogradskom Beerfestu, Beer Garden festivalu, Revolution festivalu, Festivalu srpskog podzemlja i mnogim drugim. Imale su čast da otvaraju koncerte za velške velikane Bullet For My Valentine, popularan deathcore bend iz Australije Thy Art Is Murder, ženski thrash metal bend iz Brazila Nervosa i da na bugarskom festivalu Hills of Rock nastupe zajedno sa jednim od najpopularnijih metal bendova Children Of Bodom i švedskim power metal bendom Amaranthe.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/2-1.jpg

Biljana Šunjka

Biljana Šunjka sa 13 godina dobija svoj prvi set bubnjeva, a otac joj je pokazaje osnovne ritmove, koje je kasnije sama razvila i unapredila. Sa bratom i prijateljima

osniva bend Čupavci, prvo za potrebe školske priredbe, ali potom nastavljaju rad koji traje sa uspehom i danas. Posle 10 godina rada na obradama pesama raznih izvođaca, počinje rad na autorskim stvarima, te 2016. godine sa Čupavcima snima EP “To sam ja” sa šest numera. Bend je za 12 godina zabeležio puno nastupa, a izdvajaju se festivali Beer Fest u Beogradu i Blok Rock u Novom Sadu, zatim mnogobrojni moto skupovi i klubovi po celoj zemlji i regionu, a na Vojvođanskoj gitarijadi u Kisaču osvajaju prvo mesto. 2017. godine. Nakon nastupa sa bendom na gitarijadi u Velikom Gradištu 2017. godine osvaja priznanje za najbolju bubnjarku. Danas Čupavci rade na novom materijalu, snimaju i nastupaju širom regiona. Pored Čupavaca Biljana je bila dugogodišnji član benda Zona Katastrofe, od 2009. do 2014. godine sa kojima postiže dosta uspeha od kojih  izdvaja nastup na Ratu Bendova u Sarajevu gde stižu do polufinala. 2016. godine nastupa na festivalu Uličnih svirača sa bubnjarskim bendom Balkanska Lavina koji predvodi Dragoljub Djuričić. Nastupala je sa bendom Allow i Zgodni mladi odmetnici.  

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/3-1.jpg

Marija Nikolić

Marija Nikolić je multinstrumentalistkinja koja svira klavijaturu, harmoniku i usnu harmoniku. Predaje muzičku kulturu u osnovnoj školi i ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom.

Marija je svirala u više beogradskih bendova sa kojima je učestvovala na stranim i domaćim festivalima poput Exita i Nisvilla. Dugogodišnja je članica samoorganizovanog alternativnog hora Horkestra u kome svira sva tri instrumenta. Pored izvođenja i predavanja muzike, Marija se već tri godine aktivno bavi DJ-ingom pod pseudonimom Časna sestra.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/4-1.jpg

Isidora Dimić

Isidora Dimić je rođena 1983. godine u Beogradu. Klavir počinje da uči od pete godine, u Ljubljani u klasi prof. Živke Peić, a potom u Beogradu 1992. upisuje muzičku školu „Kosta Manojolović”.

Nakon toga je diplomirala komparativistiku na odseku za Opštu književnost i bibliotekastvo. Tokom 13 godina sviranja i pevanja bila je u brojnim bendovima od kojih je najpoznatiji Goatmare & The Hellspades. Učestvovala je kao predavač u nastavi srpske tradicionalne muzike i kulture u letnjoj školi „Amalaˮ koja se svake godine održava u Valjevu. Trenutno je na zasluženom odmoru od proba i koncerata pa nije aktivna na sceni. Vreme provodi povremeno podučavajući osnovce i srednjoškolce, a u slobodno vreme, pošto je veliki ljubitelj životinja, leči, zbrinjava i udomljava napuštene životinje.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/5-1.jpg

Ana Dragićević

Ana Dragićević (1983) je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a u Novom Sadu živi od 2008 godine. Radi kao 2D artist u jednoj novosadskoj gaming firmi, a sviranje bas gitare joj je omiljeni hobi.

Svoj prvi kontakt s muzikom i instrumentima je imala kao dete, kada su joj roditelji kupili Casio mini klavijature, na kojima je po sluhu “skidala” melodije omiljenih pesama. U srednjoj školi artikuliše svoju ljubav prema bas gitari i odlučuje se da nađe prijatelje s kojima bi osnovala bend. Sa svojim drugom Nikolom Dimićem (Incomplete, Tehnicolor Lies) 2001. godine, počinje da svira covere omiljenih bendova (Nirvana, Pearl Jam, Šarlo Akrobata) u bendu Haug. Prvi autorski bend u kome je svirala jeste obrenovački alternativni rok sastav Krcko Oraščić koji je bio aktivan od 2004. do 2008. i za sobom ostavio par demo snimaka i jedan album za hrvatski label „Slušaj Najglasnije!ˮ. Svirala je u bendovima Three Eyed Crow i bendu HISHI koji je bio aktivan od 2017. do 2019 i bio specifičan po tome što je imao bubanj, bas gitaru sa efektima i ženski vocal. Trenutno je aktivna u dva novosadska benda – Tentacle Wizard i Gerecki. Prošle godine je započela svoj eksperimentalni projekat pod nazivom „endles nejmlesˮ gde istražuje nestandardni pristup bas gitari i pedalama i u kom joj se često na bubnjevima pridružuje kolega Ivan Francuski iz benda Tentacle Wizard. Voli čokoladu, mačke, stare crtaće i vožnju biciklom.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/6.jpg

Niuvys Sabournin Perez

Niuvys Sabournin Perez je rođena 1987. godine u Havani (Kuba) gde je završila muzičku školu za bas gitaru i dirigovanje. Muzičko iskustvo stiče svirajući u orkestru Proyecto latino, svirajući autorsku muziku po Južnoj

Americi i Meksiku. Nakon nekoliko godina, vraća se u Havanu gde nastavlja svoju muzičku karijeru sa grupom Sol y arena, svirajući tradicionalnu muziku. U Srbiju prvi put dolazi 2012. godine, kao član Kubanskog kvarteta, svirajući muziku Kube. Od 2014. započinje život u Srbiji i priključuje se grupi GIFT, učestvuje u snimanju i komponovanju albuma „Dreamoscopeˮ. Saradju sa Igorom Vincetićem započinje 2017. godiine, sa čijom grupom nastupa na mnogim festivalima, kao predgrupa Femi Kutiju.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/7.jpg

Tijana Milojević

Tijana Milojević (1994) je detinjstvo provela u Užicu, gde je stekla i prva znanja iz oblasti muzike. U jednom trenutku je želela da postane profesionalna sportistkinja, ali je ljubav prema gitari ipak presudila.

Sa četrnaest godina je dobila svoju prvu gitaru i tada počinje njeno muzičko putovanje. Čim je naučila kako da naštimuje instrument,  počela je da skida pesme bendova koje je tada slušala: Nirvana, Rammstein, Nightwish, Metallica, Rage Against the Machine itd. Prvi nastup je imala na priredbi u srednjoj školi, a nešto kasnije dolazi i prvi bend sa kojim je imala svirku u lokalnom pabu. Tijana 2013. godine upisuje studije filozofije, a muziku stavlja u drugi plan. Međutim, 2015. godine dobija poziv da se priključi ženskom bendu Nemesis i tada počinje ozbiljnije da se bavim muzikom. Sa njima je do sada imala više od 50 nastupa, među kojima su nastupi na Demo Festu u Banjaluci, Exit festivalu, Arsenal festu, Beer festu, Beer Garden-u, Hills of Rock festu u Plovdivu i mnogim drugim festivalima po zemlji i regionu..

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/8.jpg

Vanja Andžić

Vanja Andžić (1996) je tokom pohađanja osnovne muzičke škole za klavir shvatila da bi volela da svira električnu gitaru, jer je bila inspirisana raznim rok bendovima koje je slušala u tom periodu.

Nakon završene muzičke škole 2009. godine upisala je školu za rok i pop muziku Master Blaster u kojoj je završila i nekoliko kurseva za električnu gitaru. Sa školskim bendom Masterblastersi se takmičila u šou emisiji Ja imam talenat 2010. godine. Učestvovala jd i na snimanju gitarskih deonica za nekoliko pesama na dečijem albumu “Rok Zoo” čiji je autor Vicko Milatović, bubnjar benda Riblja Čorba i predavač bubnjeva u školi Master Blaster. Krajem 2010. prvi put je postala član hard rok benda White Widow koji je svirao obrade. Sa njima je imala brojne svirke po beogradskim klubovima. Vanja je svirala u još nekoliko bendova: Jailbait (Runaways i Joan Jett tribute bend), Slavina Ljubavi (punk i novi talas bend), Violent Dolls (grunge cover bend), Miša Mašina i maštrakala (autorski novotalasni bend). Trenutno svira gitaru i peva prateće vokale u pančevačkom bendu Goatmare and the Hellspades.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2019/09/9.jpg

Mila Veljić

Mila Veljić je rođena 1988. u Beogradu. Završila je dve niže muzičke škole – odsek Harmonika i odsek Solo pevanje. Posle gimnazije upisala je Visoku školu elektrotehnike i računarstva u Beogradu, smer Audio i video tehnologije, na kojoj je diplomirala 2012. godine.

Na trećoj godini studija krenula na stručnu praksu u Kulturni centar Grad, gde je i ostala da radi do kraja 2014. godine kao glavna osoba zadužena za tehniku. Nakon Kulturnog centra Grad nastavila karijeru kao freelance tonac. Od 2010. do danas radila je na mnogobrojnim koncertima i kulturnim dogadjajima kao tonac ili binski tehničar, među kojima su EXIT Festival (Suba stage), koncert Andrea Bocceli (Kombank arena), koncert benda Slayer (Kombank arena), Festival Sound & Visions (Majdanpek), Festival Krokodil (Beograd), Završni koncert Rok kampa za devojčice (Avala, Sremski Karlovci), Festival Devet (Beograd), BEFEM festival i mnogi drugi. Tokom karijere radila je ton za mnoge domaće i strane bendove, kao što su Kralj Čačka, Dol, Ab Re, Repetitor, Kazna za uši, Popečitelji, Chinawoman, Comaneci, Miško Plavi, Vasil Hadžimanov… U aprilu 2018. Otvorila je poslastičarnicu Milini slatkiši u kojoj pravi kolače.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2020/01/12.jpg

Tamara Anastasijević

Tamara Anastasijević rođena je 1991. u Beogradu. Bubnjeve je počela da svira sa 15 godina. Završila je nižu i srednju muzičku školu za udaraljke. Studirala je na Saobraćajnom fakultetu na kome je diplomirala 2015. godine.

Tokom srednje muzičke škole svirala je u marčing ansamblu “Stankovic Percussion Ensemble” 5 godina. Poslednjih 6 godina svira u bendu “Balkan Avalanche” sa Dragoljubom Đuričićem, sa kojim je nastupala širom područja bivše Jugoslavije. – Smatram da je u današnje vreme jako kul biti devojka i svirati bubanj.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2020/01/11.jpg

Nađa Vračarić

Nađa Vračarić – Nadja je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire, The Beatles, a od 2013. godine kada je stupila na scenu imala je

preko 30 nastupa među kojima je i nastup na Exit Festivalu 2016. godine. Nađin muzički put je skroz “školski”: upisala je muzičku školu sa osam godina, svirala klavir, par godina kasnije počela je da svira gitaru, a u svom prvom bendu bila je do prvog razreda srednje škole. Posle toga je počela da piše pesme i 2016. izdala je svoj debitantski demo EP “Venus in Gemini”.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2020/01/10.jpg

Anja Tvrtković

Anja Tvrtković je rođena 1990. u Beogradu. Završila je srednju Školu za dizajn i Fakultet primenjenih umetnosti na odseku Animacija. Muzikom se bavi sedam godina i prvi bend koji je imala je bio tribute to Joan Jett i The Runaways.

Mnogo voli rok, pank i metal muziku i trenutno svira aktivno u grunge/metal bendu “NoYz?”.

– Zašto sam odlučila da postanem mentorka? To je jako lak odgovor – da dokažem da jednorozi postoje, da sirene zaista plivaju u moru, i da devojčice zaista mogu da pokažu kako rokenrol treba da zvuči!

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2020/01/13.jpg

Jelena Mihić

Jelena Mihić rođena je 1991. godine u Beogradu. Već na početku osnovne škole upisuje i osnovnu muzičku školu Stanislav Binički, odsek klavir. Na faksu se preorijentisala

na bas gitaru, počela sa privatnim časovima kod Vladimira Novičića i od 2010. godine stiče iskustvo svirajući u mnogim cover i autorskim bendovima.

Ipak, bend Random izdvaja kao primarni projekat.

pročitajte više

https://rokkampzadevojcice.com/wp-content/uploads/2020/01/14.jpg

Mina Stojanović

Mina Stojanović (1991) od malih nogu pokazala je afinitete ka muzici i umetnosti. Završila je osnovnu muzičku školu „Isidor Bajić“, odsek za klavir u klasi Tatjane Guberine.

Gitaru je krenula da svira po uzoru na starijeg brata. Krajem osnovne škole sa drugaricama osniva all girl oi punk bend Crno ispod nokta, gde je u različitim fazama svirala bubnjeve, bas i električnu gitaru. U srednjoj školi postaje članica autorskog rokenrol sastava Tri Kapljice, sa kojima svira 10 godina, uz kraću pauzu. Pored klupskih svirki, sa Tri Kapljice je nastupala na raznim festivalima, od kojih se izdvajaju svirke na banjalučkom Demofestu, Bunt Rok festivalu, Exit-u, Aresenalu, Ritmu Evrope, Shool of rock, TLO festu, To Be Punk festivalu. Imaju iza sebe tri snimljena singla i spota, kao i album u najavi. Pored Tri Kapljice, bila je član sastava Tetrapank i Antidotes. 10 godina je aktivno svirala perkusije u Sambansi, prvoj samba bateriji na Balkanu.

pročitajte više