Prvi rok kamp za devojčice

Prvi Rok kamp za devojčice 2017.

Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope održan je od 21. do 27. avgusta 2017. godine u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina učile su osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji je bio sačinjen od osam aktivnih rok muzičarki, 32 devojčice su pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, učile i o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremale se za svoj prvi nastup, završni koncert.

Na prvom Rok kampu za devojčice radionice instrumenata vodile su mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene, koje su se priključile projektu sa velikom željom i entuzijazmom da podstaknu novu generaciju rokerki. Za bubnjeve su bile zadužene Selena Simić (bendovi Nemesis, Raskid13 i Goatmare and the Hellspades) i Tamara Tasić (bend Balkanska lavina), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvodile su Tijana Milivojević (Nemesis) i kantautorka Nađa Vračarić, a radionicama bas gitare bavila se Anja Tvrtković (Nemesis, NoYz?) sa Jelenom Mihić (Random). Marija Nikolić (Horkestar, bend Sane Garić / Xanax) i Isidora Dimić (ex Goatmare and the Hellspades) su se našle za klavijaturama.

Selena (bubnjevi), Tijana (gitara) i Anja (bas gitara) su deo jedinog ženskog melodic death metal benda u Srbiji – Nemesis, koji je imao vrlo zapažen nastup pred nekoliko hiljada ljudi na finalnoj večeri Demofesta 2017. godine u Banjaluci. Basistkinja Jelena Mihić na Rok kamp za devojčice dolazi iz benda Random, koji je odneo pobedu na Kuršumlijskoj gitarijadi 2017. godine. Tamara Tasić, bubnjarka, nastupa sa Balkanskom lavinom Dragoljuba Đuričića širom regiona, a Mariju Nikolić možete čuti za DJ pultom kako nastupa pod umetničkim imenom Časna sestra. Nađa Vračarić, koja nastupa pod imenom Nadja, 2016. godine objavila je debitantski EP “Venus in Gemini”.

Rok kamp za devojčice je imao svoju veliku završnicu 27. avgusta 2017. godine u 12.30h na koncertu na otvorenoj bini “Šuplje stene”, gde su učesnice nastupile pred publikom, u bendovima koje su tokom kampa oformile.

Prvi Rok kamp za devojčice se održao zahvaljujući podršci SkyMusic produkcije, Trag fondacije, programa Superste ERSTE banke, Ministarstva omladine i sporta kroz program Mladi su zakon. Partneri projekta su bili i GO Vračar, Triglav osiguranje, Proto, Disciplina, Ekipa Clothing, kolači Anđeli, Fruvita, Universal Srbija i Rekonstrukcija Ženski fond. Medijski sponzori kampa su bili Noizz i Hej! Časopis.

Scroll to Top