Mentorine i mentorke rokaju 4. i 5. decembra
Mentorine i mentorke rokaju 4. i  5. decembra

Nakon onlajn koncerta Pete generacije Rok kampa za devojčice koji je emitovan 1. novembra, zakazano je novo druženje mentorina i mentorki! Učesnice ovogodišnjeg kampa i njihove mentorke srešće se opet 4. ii 5. decembra u alternativnom kulturnom prostoru Kvake 22 i zagrejati atmosferu svojim sviranjem. 

Cilj ovog okupljanja jeste da se devojčice i devojke sastanu ponovo, malo zagreju prste i odsviraju neke poznate, ali i nove stvari, u opuštenoj atmosferi. Ovaj događaj ima posebnu važnost zato što ga zajedno sa organizacionim timom Femixa pripremaju i alumni devojčice Rok kampa za devojčice u okviru projekta „Devojčice preuzimaju mikrofon“ koji je realizovan uz podršku fonda SHL (Stiftung Schueler Helfen Leben). 

Alumni devojčice učestvuju u svim sektorima organziacije – logističkom delu, promotivnom i sadržajnom i svojim idejama i doprinosom unose novu energiju u realizaciju ovog muzičkog okupljanja i druženja.

Kristina Marjanović, jedna od alumni devojčica koja učestvuje u organizaciji  predstojećeg događaja tim povodom je izjavila:

Do skoro sam ja bila jedna od učesnica koja je uživala u već gotovoj realizaciji projekta, dok sam sada sa druge strane u ulozi organizatora i tek sad uviđam koliko je sve stvar dobre organizacije i snosim određenu odgovornost da sve prođe u najboljem redu. Osećam pozitivnu tremu, ali sam i uzbuđena zbog prilike da budem deo ovakvog projekta koji podstiče mlade devojčice na nova i drugačija iskustva.

Mia Lehki, alumni devojčica je zajedno sa organizacionim timom učestvovala u razgledanju i odabiru prostora za ovaj događaj:

Učestvujući u mnogim koncertima, počelo je da me zanima kako izgleda sama organizacija i realizacija takvih događaja. Zahvaljujući Femixu dobila sam priliku da odgovorim sebi na to pitanje. Jedan od mojih zadataka je bio obilaženje prostora održavanja koncerta. Sve vreme boravka tamo sam osećala radost i uzbuđenje jer sam znala da je to početak realizacije svih naših ideja. Svim srcem sam uživala u čitavom procesu organizacije i promocije i radujem se rezultatu našeg truda i kreativnog rada. Nadam se da će devojčice i mentorke uživati i da će ,,zapaliti’’ scenu svojom harizmom i muzikalnošću.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, na ovom događaju neće biti prisustva publike, ali će svi zainteresovani moći da čuju kako smo zagrejali prste i dobru atmosferu 4. i 5. decembra u 16h na društvenim mrežama Rok kampa za devojčice!

Budite zajedno sa nama predstojećeg vikenda, zato što zajedničkim snagama pripremamo jednu baš netipičnu i dobru svirku!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *