Poziv na završni koncert Rok kampa za devojčice 1. jula
Poziv na završni koncert Rok kampa za devojčice 1. jula

Spremite se za novu generaciju rokerki!

Nakon prošlogodišnjeg uspešno realizovanog projekta, Rok kamp za devojčice se ove godine održava po drugi put od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana će imati priliku da vežbaju gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Znanja koja već imaju će unaprediti kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene sa kojima će i navežbati pesme koje će izvesti na završnom koncertu,1. jula, kada se Rok kamp zvanično i zatvara.

 „Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu,“ izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice svakodnevno imaju priliku da pruisustvuju edukativnim radionicama. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su devojke iz „Mogu da neću projekta“. Radionicu live looping-a vodila je Tamara Ristić Kezz, kantautorka, a kako se pišu tekstovi devojčicama su pokazale kantautorka Bojana Vunturišević i dramaturškinja Minja Bogavac. O značajnim ženama u istoriji popularne muzike devojčica je govorila muzikološkinja Iva Nenič, dok će radionicu „Od klasike do rokenrola“ voditi Nataša Tasić Knežević, operska pevačica. Zašto baš Rok kamp za devojčice tema je radionice naučnice Nađe Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković devojčicama će poručiti „Stresa bez!“.

Završni koncert druge generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju 1. jula sa početkom u 13 časova na otvorenoj bini Ekološkog centra Radulovački (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci), a publika će imati priliku da čuje šta su sve devojčice naučile nakon nedelju dana vežbanja, učenja i druženja.

Fotografije je moguće preuzeti sa ovog linka. Sve fotografije su promo fotografije Rok kampa za devojčice i mogu se koristiit u promotivne svrhe.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *