Mlade rokerke nastupile na festivalu “Vila” u okviru Evropske prestonice kulture 2022
Mlade rokerke nastupile na festivalu “Vila” u okviru Evropske prestonice kulture 2022

Publika porodičnog festivala “Vila” imala je priliku da čuje i uživa u nastupu pete generacije Rok kampa za devojčice u nedelju, 5. juna 2022. u Vrdniku na Fruškoj gori. Mlade rokerke otvorile su program trećeg dana ove manifestacije koja se održala u okviru Evropske prestonice kulture 2022.

Na festivalu posvećenom heroinama muzike, pozorišta, filma, plesa i drugih oblasti, učesnice 5. generacije Rok kampa za devojčice ponovo su se okupile u okviru svojih bendova, i izvele repertoar koje su vežbale na prethodnom izdanju kampa. Kao i uvek, podršku su im pružile njihove mentorke – tim mladih muzičarki sa domaće scene.

Šesto izdanje Rok kampa za devojčice održaće se od 4. do 11. jula u Kruševcu.

Mlade rokerke imale su priliku da učestvuju na festivalu na kome su scenu delile i legendarna Tarja Turunen, violinistkinje Simon Lamsma i Tabea Cimerman, bend Warpaint, Jenny from Ace of Base, Natali Dizdar, Kaliopi, i Amira Medunjanin.

Učešće na festivalu “Vila” jedan je od nastupa koje su učesnice Rok kampa za devojčice imale nakon samog kampa. Tako entuzijazam ne ostaje na završnom koncertu, već ga podstičemo i podržavamo nakon, kako bi devojčice dobile dodatni vetar u leđa da nastave da se bave muzikom!

Sve fotografije potpisuje Danijela Radojković.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *