MREŽA B#ART NA NIŠVILLU 2022
MREŽA B#ART NA NIŠVILLU 2022

Učesnice različitih generacija Rok kampa za devojčice nastupiće na festivalu Nišville u četvrtak, 11. avgusta 2022. na Museum Stage bini. Na bini će se naći sa mladima iz organizacija Štek House (Niš), Nebograd (Beograd), Voice (Niš), Superar BiH (Sarajevo), Akustikum (Tuzla), RiRock (Rijeka), i Sarajevo Drum Orchestra koje čine mrežu B#ART – Balkan Art Connection, kao i kantautorom Markom Louisom.

Mladi koji su deo ove regionalne mreže konačno će zasvirati na velikom zajedničkom nastupu na Nišville festivalu! To je trebalo da se dogodi još na leto 2020. godine u Rijeci, kada je druženje moralo da pređe na digitalne kanale.

Regionalna mreža B#ART podržava organizacije koje pružaju umetničko i muzičko obrazovanje deci i mladima, jačaju procese socijalne inkluzije i doprinose pomirenju u regionu.

“Raznolikost je naša snaga! B#ART dokazuje da biti različit i drugačiji nije prepreka, nego prednost. Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kako u vreme koronavirusa razvijati kreativnost kod dece i mladih ljudi? Kako povezati mlade ljude iz različitih država u regionu kada ih politike konstantno razdvajaju? U društvima država regiona ne pridaje se velika pažnja osnaživanju ranjivih grupa i marginalizovanih grupa. B#ART traži odgovore na ova pitanja. Kroz onlajn radionice o izgradnji poverenja, te produkciju pesama, B#ART jača i promoviše važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regionu, te stvara umetnost koja nam sve to omogućava“ – rekle su inicijatorke projekta B#ART Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić krajem 2020. godine.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *