Šesti Rok kamp za devojčice od 11. do 17. jula u Kruševcu
Šesti Rok kamp za devojčice od 11. do 17. jula u Kruševcu

Šesto izdanje jedinog Rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope održaće se od 11. do 17. jula u Kruševcu. Publika će novu generaciju mladih rokerki moći da čuje uživo u nedelju 17. jula u 18h na koncertu koji će biti održan Kulturnog centra Kruševac, prvi put u punom sjaju posle tri godine!

Tokom sedam dana kampa, 34 devojčice uzrasta od 11 do 15  godina upoznaće se osnovama ili unaprediti sviranje gitare, bas gitare, bubnja ili klavijatura, kao i naučiti osnove snimanja i produkcije zvuka. Devojčice će učiti i vežbati sa mentorkama, mladim muzičarkama sa domaće alternativne scene. Već na početku kampa, devojčice će biti podeljene u bendove u kojima će, pored zajedničkog vežbanja uz mentorsku podršku stvarati i svoje autorske pesme, koje će izvesti na završnom koncertu u nedelju 17. jula. 

Ove godine će čak dve mentorke biti učesnice prethodnih izdanja Rok kampa za devojčice – Milica Mitić na gitari, i Katarina Zarić na bas gitari. Aleksandra Stamenković iz benda Jenner će takođe biti mentorka na gitari, a na bas gitari će mentorka biti i Marija Uzunovska. Mentorke za bubnjeve biće Selena Simić iz benda Nemesis i Biljana Šunjka iz benda Čupavci, dok će im se na klavijaturi pridružiti Marija Nikolić i Marija Gavranović. Iva Mišović, koja stvara pod imenom Iva Lorens učesnicama će pomagati oko tehnike pevanja i u pisanju autorskih pesama, dok će Ariadna VrljanovićZhao (Realma) biti mentorka za produkciju. Mentorski tim i ove godine predvodi jedna od osnivačica Rok kampa za devojčice Selena Simić.

Muzička gošća ovogodišnjeg izdanja, koja će sa devojčicama podeliti svoja iskustva sa muzičke scene i odgovarati na njihova pitanja preko video uključenja je Ana Đurić Konstrakta!

Pored muzičkog programa, učesnice će proći kroz raznovrsan edukativni sadržaj. Sa Milicom Crkvenjakov, omladinskom radnicom koja vodi popularni kanal Draga devojčice na društvenim mrežama devojčice će učiti o samopouzdanju, timskom radu, podršci i solidarnosti, kao i odbrani od treme i timskom nastupu. Milici će u radu pomagati Alumnistkinje Rok kampa za devojčice Teodora Milenić, Viktorija Jovanović, Petra Stošić i Mia Lehki, koje su prethodnih meseci razvijale veštine vršnjačke edukacije. Sa edukatorkom Janom Mišović učesnice će razgovarati o rodnim stereotipima, dok će radionicu o prevenciji psihološkog nasilja voditi Jelena Memet iz kruševačkog Alternativnog centra za devojke.

Volonterski tim šestog Rok kampa za devojčice, pored Alumnistkinja, činiće Sofija Kuzmanović i Ana Stanković. Za vizuelna rešenja šestog Rok kampa za devojčice odgovorna je Marica Bucek, a za tehničku podršku Luka Matković – Citadela Productions.

Završni koncert šeste generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju, 17. jula sa početkom u 18h na bini ispred Kulturnog centra Kruševac. Svi zainteresovani mogu da se prijave za organizovan prevoz autobusom od Beograda do Kruševca i nazad na mejl femixinfo@gmail.com, kao i da zaprate događaj na Facebook stranici.


Šesti Rok kamp za devojčice organizuje se uz podršku Trag fondacije, FRIDA fonda, UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost, Ministarstvo kulture i informisanja, Schueler Helfen Leben, i Mama Cash fondacija. Partneri projekta su Dom učenika srednjih škola “Pane Đukić Limar”, OŠ “Dragomir Marković”, Dom kulture Kruševac, Anđeli kolači i Proto. Medijski sponzori su Balkanrock, Headliner i Oblakoder. Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji Alternativnom centru za devojke, Kancelariji za mlade Kruševac i Alternativnom kulturnom centru Gnezdo.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *