Često postavljena pitanja

 

1. Da li je za učešće na kampu potrebno muzičko predznanje?

Ne. Kamp je namenjen i devojčicama bez ikakvog prethodnog muzičkog predznanja, kao i onima koje već sviraju neki instrument i žele da se usavršavaju. Metodologija koju koristimo može se primeniti bez obzira na prethodno muzičko iskustvo. Bitno nam je jedino da je devojčica motivisana za učenje i spremna za rad u timu.

2. Kom uzrastu je namenjen kamp?

Na Rok kamp za devojčice mogu se prijaviti sve devojčice iz Srbije uzrasta od 11 do 14 godina.

3. Kada i gde se održava kamp?

Datum i mesto održavanja kampa menjaju se svake godine. Želimo da budemo pristupačne devojčicama iz svih krajeva Srbije i verujemo da time ohrabrujemo devojčice iz manjih mesta da se prijave. Ukoliko vas zanima gde i kada će se održati ovogodišnji Rok kamp za devojčice, pišite nam na femixinfo@gmail.com

4. Da li je potrebno da devojčice imaju svoje instrumente da bi učestvovale na kampu?

Ne. Mi obezbeđujemo sve potrebne muzičke instrumente i tehničku podršku, ali ukoliko devojčica baš želi da svira na svom instrumentu, može ga doneti na kamp.

5. Sviđa mi se vaš projekat, kako mogu da se uključim?

Ukoliko imate neki predlog saradnje ili jednostavno želite da volontirate ili pomognete Rok kampu za devojčice na bilo koji način, slobodno nam pišite na femixinfo@gmail.com ili putem Facebook stranice Rok kamp za devojčice.

6.  Zašto kamp nije i za dečake?

Na osnovu istraživanja i master rada koji je napisala inicijatorka projekta, Tatjana Nikolić, imamo uvid u statistiku rodnih odnosna na alternativnoj muzičkoj sceni koja pokazuje da je učešće žena mnogo manje nego učešće muškaraca i ovim projektom želimo to da promenimo. Takođe, želimo da ohrabrimo devojčice koje imaju želju da se oprobaju u sviranju rok muzike i da pokažemo da ne postoje instrumenti koji su samo za devojčice ili samo za dečake.

7. Ko organizuje Rok kamp za devojčice?

Rok kamp za devojčice organizuje Femix mreža ženskog stvaralaštva koja postoji kao deo Organizacije za promociju aktivizma od 2010. godine. Femix čine Tatjana Nikolić, Olga Boškov, Maša Peruničić, Tamara Kojić, Selena Simić, Katarina Mitić i Tijana Milivojević.

8. Da li se na kamp mogu prijaviti i devojčice koje žive van Srbije?

Nažalost, ne. Tokom trajanja kampa devojčice formiraju svoje bendove koji i nakon završetka samog kampa nastavljaju sa koncertnim aktivnostima i iz tih razloga nam je bitno da devojčice koje učestvuju žive u Srbiji.

9. Da li se učešće na Rok kampu za devojčice plaća i šta je sve obezbeđeno devojčicama?

Da, postoji simbolična kotizacija koja se koristi za pokrivanje osnovnih troškova projekta. Dosadašnje kotizacije za učešće iznosile su između 12.000 i 15.000 dinara u 4 mesečne rate. Ukoliko devojčica ima veliku želju da bude deo našeg projekta, ali nema dovoljno finansijskih sredstava postoji mogućnost dobijanja manje ili potpune stipendije za učešće. Tokom kampa učesnicama je obezbeđen smeštaj, tri zdrava obroka dnevno i dve užine, kao i organizovan prevoz do i od kampa iz Beograda ili refundacija putnih troškova.