Prethodni kampovi

Treći Rok kamp za devojčice 2019.

Treći Rok kamp za devojčice, jedinstveni projekat u ovom delu Evrope,  završen je u subotu 20. jula finalnim koncertom na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Devojčice su tokom 7 dana imale priliku da uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, bubnja i klavijatura, a po prvi put ove godine uvedena je i sekcija podešavanja zvuka i koncertne produkcije. Mentorski tim je i ove godine predvodila bubnjarka Selena Simić, koja je ujedno i vođa organizacionog tima, a pored nje tu su bile i Biljana Šunjka (bubanj), Marija Nikolić (klavijature), Isidora Dimić (klavijature), Ana Dragićević (bas gitara), Niuvys Sabournin Perez (bas gitara), Tijana Milojević (gitara), Vanja Andžić (gitara) i Mila Veljić (zvuk i koncertna produkcija). Ove godine kamp je posetila i predsednica Svetske alijanse Rok kampova za devojčice, Džen Stivens i devojčicama, kao i organizatokama pružila veliku podršku.

pročitajte više

 

Drugi Rok kamp za devojčice 2018.

Drugi Rok kamp za devojčice održan je od 25. juna do 1. jula i okupio 31 devojčicu uzrasta od 10 do 14 godina iz 13 različitih mesta u Srbiji: Beograda, Novog Sada, Lazarevca, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Vršca, Kovina, Žablja, Knjaževca, Blaca, Jagodine, Sokobanje i Smedereva. One su više od šest sati svakog dana radile sa domaćim muzičarkama iz različitih bendova alternativne scene, usavršavajući ili stičući prve osnove sviranja bubnjeva, gitare, bas gitare ili klavijature. Neke od devojčica su na kampu prvi put uzele u ruke svoj instrument!

Mentorke koje su posvećeno i entuzijastično radile sa njima bile su ove godine Anja Tvrtković i Jelena Mihić, basistkinje, Tijana Milivojević i Mina Stojanović, gitaristkinje, Isidora Dimić i Marija Nikolić, klavijaturistkinje i bubnjarke Biljana Šunjka i Selena Simić, ujedno i vođa mentorskog tima i od nedavno članica Upravnog odbora Svetske mreže Rok kampova za devojčice (Girls Rock Camps Aliance – GRCA).

pročitajte više

 

Prvi Rok kamp za devojčice 2017.

Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope održan je od 21. do 27. avgusta 2017. godine u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina učile su osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji je bio sačinjen od osam aktivnih rok muzičarki, 32 devojčice su pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, učile i o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremale se za svoj prvi nastup, završni koncert.

pročitajte više

 

Scroll to Top